Introaftenen er aflyst pga. vejret!
 
Stx 2022
 
 

Stx strækker sig over tre år og består af to forløb:

Grundforløb = tid til afklaring
De første tre måneder er et grundforløb, der er fælles for alle nye stx-elever. Her bliver du præsenteret for gymnasiets fag, vejledt om dine muligheder og får en smagsprøve på de studieretninger, du overvejer. 

Studieretningsforløb = tid til fordybelse
I løbet af grundforløbet vælger du en studieretning, der former din stx-uddannelse efter dine interesser og drømme om videregående uddannelse og job. Udover dine studieretningsfag skal du have en række obligatoriske fag, som er fælles for alle studieretninger. Læs om fagene på stx.

Stx 2022

Mariagerfjord Gymnasium udbyder otte studieretninger, der er fordelt inden for fire områder:

Naturvidenskab
Samfundsvidenskab
Sprog
Musik

Læs om rejser i gymnasietiden.Naturvidenskab

Er du interesseret i naturen og den fysiske verden, og vil du gerne lave spændende forsøg i laboratoriet? Så er en naturvidenskabelig studieretning måske noget for dig. Her arbejder vi med de teorier og eksperimenter, man kan måle og beskrive naturen med.

Matematik A - Fysik B - Kemi B
Biologi A - Kemi BSamfundsvidenskab

Gymnasiet har to studieretninger, der henvender sig til dig, der er interesseret i samfundet og godt kan lide at følge med i nyhederne. På begge studieretninger får du indsigt i kultur- og samfundsforhold både i Danmark og resten af verden. Du bliver klogere på politiske systemer og ideologier, og du lærer centrale teorier om sociologi og økonomi. 

Samfundsfag A - Engelsk A
Samfundsfag A - Matematik A

Tid til sport? Gymnasiet tilbyder en samfundsvidenskabelig studieretning for dig, der ønsker at kombinere en stx-uddannelse med sport. Læs om Sport+.Sprog

Er du interesseret i sprog, litteratur, kommunikation og andre kulturer både i Europa og resten af verden? Så er en sproglig studieretning måske noget for dig. På de sproglige studieretninger lærer du at tale, skrive og forstå sprog, så du er klædt godt på til at kunne kommunikere i den globale verden.

Engelsk A - Fransk A - Latin C
Engelsk A - Spansk A - Latin C
Engelsk A - Tysk A - Samfundsfag BMusik

Gymnasiet har en studieretning med musik på højt niveau, der henvender sig til dig, der har lyst til at fordybe dig i musikken. Du kommer til at udvikle din musikalske bevidsthed og dine evner, og du vil møde forskellige genrer, stilarter og musikkulturer - både som lytter og som musiker.

Musik A - Engelsk A

Gymnasiet og Kulturskolen i Hobro er gået sammen om et nyt tiltag for at styrke musikken blandt de elever, som vælger musik-studieretningen. Læs om Musik+.Studie- eller udvekslingsrejse

I løbet at gymnasietiden kommer alle stx-klasser på en studie- eller udvekslingsrejse. Nogle skal på en studierejse i Europa, mens andre skal på udvekslingsbesøg i Brasilien eller USA. Læs om rejseudgifterne her.